Σελίδες

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ vol.2


Αφού ξεκίνησα το πρώτο δεν μπορούσα να σταματήσω. Είπα να κάνω και με γράμματα να δω πως θα μου βγει, και ιδού! Βέβαια, είναι λίγο πιο δύσκολο από το απλό δίπλωμα αλλά αξίζει τον κόπο. 
Το μόνο δύσκολο αρχικά είναι να βρεις έτοιμα εκτυπώσιμα γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά ( και έψαξα πολύ!). Αυτό που έφτιαξα και κάποια ακόμα και αγγλικό αλφάβητο τα βρήκα εδώ και εδώ .
Αρχικά, μαρκάρουμε ένα σημείο στο πάνω μέρος του βιβλίου που θα τελειώνει το δίπλωμα και ένα στο κάτω για να είναι όλα ίδια.


Στη συνέχεια τράβηξα μια ευθεία γραμμή στο προσχέδιο μου για να βγουν ομοιόμορφα τα γράμματα και την αντίστοιχη στο πλάι του βιβλίου.

Και ξεκινάμε! Βάζουμε την πρώτη γραμμή του προσχέδιου και τσακίζουμε το πάνω μέρος στην πάνω άκρη του σχεδίου και το κάτω μέρος στην κάτω άκρη του σχεδίου, όπως στις φωτό.




Κάθε φορά που τελειώνουμε μια γραμμή, την μαρκάρουμε με ένα μαρκαδόρο για να μην μπερδευόμαστε.
Αυτό που θέλει προσοχή, είναι όταν σε μια γραμμή υπάρχουν δύο ή τρία διαφορετικά κομμάτια. Κάθε κομμάτι το κάνουμε με διαφορετική σελίδα όπως φαίνεται στις φωτό. Γι αυτό και όταν υπολογίζουμε τις σελίδες που θα χρειαστούμε πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν μας.


Εννοείται ότι χρειάζεται χρόνο και υπομονή, αλλά μόλις καταλάβεις την τεχνική, κυλάει πολύ εύκολα. Βλέπω το σπίτι να γεμίζει με βιβλία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου